دورنمای بلند مدت سندروم دوز بسیار متغیر است . نتیجه درمان از بهبودی کامل و رشد هوشی عادی تا صرعی که به درمان جواب نداده است و میتواند منجر به تاخیر ذهنی متوسط تا شدید شود. در حال حاضر درمانهای جدید دورنما بیماری را بهبود بخشیده اند اما هنوز هم دورنمای بیماران غیر قابل پیش بینی و متغییر است.
سندروم دوز, صرع دوران ابتدای کودکی است که در دسته بیماریهای آنسفالوپاتی کودکان قرار می گیرد. آنسفالوپاتی کودکان شرایط صرعی است که در آن امواج صرعی غیرعادی باعث اختلال عملکرد مغزی بصورت پیشرونده می گردد.
در تحقیقات انجام شده روی 81 کودک با تشخیص سندروم دوز ,68 درصد آنها بدون-تشنج شدند. از نظر ذهنی شصت درصد از 81 نفر آی کیو نرمال نشان دادند, 20 درصد آی کیو لب مرز داشتند و 20 درصد دیگر با تاخیر متوسط تا شدید باقی ماندند.
هرچه زودتر تشنج ها کنترل شوند, دورنمای بیماری بهتر خواهد بود به این معنی که کلید اصلی درمان, کنترل تشنج است. منطقی است که اگر فرض کنیم تشنج ها به درمان پاسخ درست ندادند و همچنان بصورت روزانه رخ دادند, احتمال دارد روی یادگیری و رشد کودک خلل ایجاد کنند و در نتیجه تاخیر تکامل متوسط تا شدید را رقم بزنند.
به یاد داشته باشید که این مطالعه وقتی انجام شده است که داروهای جدیدتر ضدصرع هنوز در دسترس نبودند.- که در حال حاضر ثابت شده است بر درمان سندروم دوز موثر هستند- خبر خوب اینکه دورنمای بلندمدت درمان سندروم دوز در حال بهتر شدن است آنهم به دلیل داروهای تریال که به هر حال با سرعت نه چندان زیاد ولی امیدوارکننده در حال پیشرفت هستند. همچنین, اکنون در مورد یادگیری و تکامل بیشتر می دانیم. ما می دانیم ارتباط تنگاتنگی بین تشخیص دیرهنگام بیماری بیش فعالی وکم توجهی ADHD و یا بیماری کم توجهی ADD وجود دارد. به این معنی که با درمان این نوع اختلالات میتوان اختلال یادگیری و رفتاری را نیز درمان کرد. خلاصه اینکه, معتقدیم مشکلات ذهنی احتمال دارد با شروع درمان بموقع, بهبود یابند.
بنظر میرسد هیچ ویژگی از قبل تعریف شده ای از این بیماری, نمیتواند دورنمای بیماری را پیش بینی کند. تحقیقات قدیمی تر ادعا می کنند علائم خاصی از بیماری نشاندهنده درونمای نامطلوب بیماری هستند که در مطالعات جدیدتر نقش آنها برای دورنمای نامطلوب کم رنگ تر شده است و برخی از آنها با تجربیات شخصی بیماران نقض میشوند. مثلا علامت " صرع در یکی دیگر از افراد خانواده" و یا رخداد نانکالواسیو استاتوس به عنوان فاکتورهای ریسک دورنمای نامطلوب عنوان شده بودند ولی این تئوری با تجربه شخصی بعضی از افراد تداخل داشت.
فاکتورهای دیگری مثل شدید بودن علائم در شروع بیماری, تشنجهای زیاد و اینکه کدام نوع تشنج ها بیشتر رخ داده اند, نمیتواند پیش بینی کنند که خروجی بیماری چه خواهد بود و و لزوما به معنی خروجی مطلوب و نامطلوب بیماری نخواهند بود. بر اساس تجربیات شخصی, برخی از شدیدترین بیمارهای مبتلا درنهایت خوب شدند. هرچه زودتر تشنج ها کنترل شوند, دورنمای بیماری بهتر خواهد بود به این معنی که کلید اصلی درمان, کنترل تشنج است.
در جدول زیر واژه هایی آمده است که مرتبط با سندروم دوز هستند.